industry background step2

Philips, een wereldleider in verlichtingsoplossingen, benaderde ons met een uitdaging: het ontwerpen en ontwikkelen van een meertalige touchscreen applicatie. Deze applicatie zou gebruikers in verschillende sectoren—kantoor, industrie, retail en parkeergarage—helpen bij het selecteren van de ideale lichtbuizen voor hun specifieke behoeften. Onze taak was om een intuïtieve, visueel aantrekkelijke en informatieve applicatie te creëren die gebruikers naadloos door het selectieproces zou leiden.

UX/UI research

Vanaf het begin lag onze focus op het leveren van een gebruikerservaring die zowel boeiend als eenvoudig was. We beseften dat de applicatie een divers publiek moest bedienen, inclusief mensen die misschien niet technisch onderlegd zijn. Daarom concentreerden we ons ontwerpfilosofie op eenvoud en duidelijkheid, zodat gebruikers de app moeiteloos konden navigeren, ongeacht hun technische expertise of taalvoorkeur.

Intuïtieve Navigatie

Het startscherm van de applicatie presenteerde gebruikers vier duidelijke iconen, elk vertegenwoordigend een andere toepassingsgebied: kantoor, industrie, retail en parkeergarage. Deze duidelijke segmentatie stelde gebruikers in staat om direct hun interessegebied te identificeren en met minimale inspanning verder te gaan. Na selectie werden gebruikers door een reeks intuïtieve stappen geleid, ontworpen om de perfecte verlichtingsoplossing te vinden.

Integratie van Beeld en Video

Wetende hoe krachtig visuele elementen zijn bij het verbeteren van het begrip van de gebruiker, hebben we een rijke reeks afbeeldingen en video’s in de hele applicatie opgenomen. Elke stap van het selectieproces bevat hoogwaardige visuals die de toepassing van verschillende lichtbuizen in real-world settings demonstreren. Deze visuele hulpmiddelen worden aangevuld met beknopte productinformatie, zodat gebruikers alle benodigde details binnen handbereik heeft.

Eenvoudig Ontwerp

De algehele esthetiek van de applicatie is clean en modern, met een focus op bruikbaarheid. We gebruikten een minimalistische ontwerpbenadering, met veel witruimte en een consistent kleurenpalet dat aansluit bij de branding van Philips. Dit maakt de applicatie niet alleen visueel aantrekkelijk maar verbeterd ook de leesbaarheid en het gebruikerscomfort.

Het eindproduct is een strakke, gebruiksvriendelijke touchscreen applicatie die het proces van het selecteren van de juiste lichtbuis aanzienlijk vereenvoudigd. Gebruikers kan snel door de app navigeren, ondersteund door visuele en videoinhoud die complexe informatie gemakkelijk verteerbaar maakt. De meertalige functie zorgd voor inclusiviteit en bediende de diverse klantenkring van Philips.

Voor meer details over dit project of om mogelijke samenwerkingen te bespreken, neem gerust contact met ons op.